tankestøv

jeg hadde helt glemt hvordan det var. å være slik, mener jeg. våkne av alarmlarm (går ingen helger, ferier eller hverdager uten), lirke seg ut av sengen, støvsuge og vaske og kjenne lukten av grønnsåpe som sprer seg i rommet. være syk. egentlig sykere enn i går. lakke neglene sjokkrosa og nyse samtidig, og lure på hvorfor man lakker tåneglene, det er jo ingen som kommer til å se føttene mine på to måneder. sette seg ned med buzz aldrin, boka jeg ikke fikk meg til å lese før i år, før prisen var grei og pocketen var praktisk og jeg ikke hadde noe annet fore på flyplassen. lese til man er usikker på om man har lest hundre eller tohundre sider, til man gror litt fast i den røde skinnstolen, lese selv om kroppen vil legge seg ned og ta en paracet og glemme seg selv litt i dvalemodus. bli motvillig entusiastisk, tegne streker mellom linjer man vil lese igjen, men som man kommer til å glemme, og bli helt ubehagelig nervøs i beina og armene, som om man skal opp på scenen, når man leser om færøyene og landskapet og alt som man er usikker på om man helst vil gå på (kjenne beina bli seige i slake oppoverbakker), snuse inn (åh sjøluften) eller skue ut over. å tenke på, nei, å komme på drømmen man hadde når man var femten, nesten seksten, om å ha et lite hvitt hus med en passe stor blå dør. og at døren, i hodet mitt, fremdeles er like blå. som nymalt. merker en rastløshet i meg.

13 thoughts on “tankestøv

  1. SV: Takk! Det varierer veldig 🙂 Genseren er kjøpt på Støy her i Fredrikstad, skjerfet er bestilt fra Acne Studios i Bergen, Hydra kjøpte jeg brukt på Finn og resten er fra nettbutikken.

  2. Jeg elsker det å bare kan lese så lenge man vil! Ofte pleier det å være noe annet som må gjøres, men når man bare kan fordype seg i en god bok er ganske godt 🙂

  3. sv: hehe, nei, heldigvis ikke. jeg har alltid tenkt at jeg skal kjøpe et gammel og stort hus av tre litt utenfor oslo. for sånn som det er nå er det greiest med tanke på utvalg av mat, men ting kan jo fort forandre seg. hadde vært fint å bo litt nærmere mamma da, men hun drømmer selv om å flytte til lillestrøm, så null stress! hehe.

  4. Dette her var veldig fint om den boka!
    /Velkommen som følgjar! (: Men veldig vanskeleg spørsmål du stilte, for eg synest alt han har skrive er utruleg bra (har dog ikkje lese Darlah og B-sider enno, så kan ikkje seie noko om dei.) Eg vart skikkeleg glad i Osv., så om du har lyst å lese endå ei tjukk bok, kan du velje den. Om du har lyst på noko litt kortare, synest eg du bør prøve Herfra blir du bare eldre.

  5. Dette var rett og slett vakkert skrive. Det var nesten litt som å lese boka du beskreiv, berre litt kortare. Eg gløymte litt tid og stad og berre høyrde på orda.

  6. buzz aldrin! nesten sånn at det faktisk er sant det der med hvor ble det av deg i alt myldret, for buzz aldrin boka har jeg helt glemt å lese ferdig … i alt myldret:) syns det ble litt langtekkelig der borte på færøyene, men det kan hende jeg tar totalt feil der og husker dårlig. skal prøve igjen!

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s