om vinteren

(jeg er blek. vinterlyset gjør meg blekere, får meg til å reflektere flere av strålene. som i en kokong må jeg beskyttes hele tiden; lag på lag med ull og bomull og håp og forventninger. vinteren gjør vondt i kinnene, gjør leppene blå og leddene skjøre. merker at jeg knirker litt mer om vinteren, som bussene og dørhengslene og sykkelkjedene som skriker etter oppmerksomhet. kald vane. gå ut, bli blå og skjelven og gå inn. varme opp soyamelk, ta honning i, drikke, varme opp mer, mer honning, mer varme.

jeg liker denne tiden av året mer enn jeg tror. så fort det bli sommer og varmt kommer fregnene og de bare føttene og det grønne, men da kommer også innkapslingen. man kan ikke kle av seg om sommeren; det finnes ikke noe mer nakent enn nakenheten, og man blir fanget i et hulrom av tett luft. så fint at det er enda litt mer vinter å ta av her nå, og at når den svinner hen, kan jeg velge om jeg vil bli med den opp fjelltoppene eller la meg selv forsvinne i det voksende gresset.)

8 thoughts on “om vinteren

  1. au.
    jeg kan i praksis ikke kle av meg på sommeren, og det ender som regel opp med at jeg er utilpass, ukomfortabel og isolert store deler av sommeren.
    jeg gruer meg så uendelig mye.
    jeg vil ikke at sommervarmen skal komme.

  2. Så fint skrevet 🙂 Jeg har funnet ut at jeg liker høsten aller best av alle årstider mens sommeren er en av de årstidene jeg liker ideen om bedre enn hvordan den er. Tanken på sommer syns jeg er superfin, men problemet med sommer er at man har for høye forventninger og siden jeg er et innemenneske med sans for varme drikker og slikt så er både høsten, vinteren og våren mer tilrettelagt for meg…

  3. du skriver så flott. og jeg er helt enig i kommentaren din, noen ganger kan det være fint å lengte. hvertfall når man vet at det man lengter etter kommer om ikke så altfor lenge

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s