utamegsjæl-året.

jeg er en dårlig blogger. akkurat nå er jeg egentlig mer enn det også, jeg er en litt dårlig student, et litt dårlig medmenneske og litt dårlig til å takle ting generelt. jeg vil hjelpe alle, to personer spesielt, uten å vite hvordan jeg skal gjøre det. for med begge kan jeg ødelegge mer jo mer jeg prøver å hjelpe. så her sitter jeg, fullt kapabel til å gjøre noe, men klarer ikke. samtidig skjer det noe med meg for tida. noe litt stort.

imorgen blir jeg 22 år gammel. ett år har gått. det beste og vondeste året i mitt liv. det året jeg fikk hjertet ordentlig knust for første gang, det året jeg lærte at å si «hei» og smile er noe av det beste man kan gjøre, det året jeg trengte flere utamegsjæl-opplevelser for å kunne kjenne meg selv bedre, det året jeg jobbet for lite, det året jeg jobbet for mye, det året jeg fikk flere venner enn jeg har fått de siste tre årene tilsammen, det året jeg stupte uti ting jeg ikke hadde peiling på hvordan ville gå, det året jeg bestemte meg for å bli bra. det har skjedd så mye. men øynene mine er fortsatt ubestemmelig blågrønne, hjertet mitt er fremdeles skjørt og vennene mine, ja, de er finest.

jeg vet ikke hvordan det blir med denne bloggen. jeg vil si at jeg kommer til å være flink, men jeg tror ikke helt på det. jeg må prioritere andre ting. for hvis jeg gjør det, er det en liten sannsynlighet for at det skjer noe så fint at jeg begynner å blogge igjen. for jeg vil skrive for å få andre til å smile, og for å gjøre det må jeg smile litt selv. så, vi snakkes, gjør vi ikke?

9 thoughts on “utamegsjæl-året.

 1. det gjør vi. du bør bare gjøre det du trenger akkurat nå, og ikke glemme å smile litt (eller mye!) innimellom, og så håper jeg du får en fin fin bursdag i morgen. gratulerer i hvert fall ❤

 2. Du er fantastisk fin. Jeg håper i hvert fall at vi snakkes ganske snart.
  (Også tror jeg kanskje at disse knuste hjertene ordner seg. Jeg har trua.)

 3. Jeg håper tida framover blir full av fine ting og fine mennesker og fine minner. Du er viktigst! Og gratulerer med morgendagen! ❤ Ha en flott bursdag, det er veldig fortjent.

 4. Det er så vondt og vanskeleg når ein like godt kan øydelegge som hjelpe, og alt ein vil er å kunne gjere noko for at dei skal få det betre. Kanskje berre vere der. Vere vanleg, midt oppi alt anna? (sjølvsagt, det kjem jo an på kva det eigentleg handlar om…)

  Gratulerer med dagen, fine du! Håper du får ein skikkeleg fin dag, og år også, for den del.
  Hugs å kjenne etter, og gjere det som er bra for deg sjølv. (som på fly, ein må ta på si eiga luftmaske før ein kan hjelpe andre, osv. oi, kanskje vart det ei litt alvorleg samanlikning?)
  Du er bra.

 5. I alle slags tenkelige prioriteringslister over hva som er viktig i livet tror jeg «å blogge» havner nederst. Ta vare på deg selv (jeg manglet først et mellomrom og telefonen ville rette degselv til dieselverstinger!) og ta vare på de rundt deg og ha det fint og kos deg og lev litt og det neste året går sikkert minst like raskt som dette, så bare bruk det fornuftig. Lev vel, og sånt.

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s