ro.

det kjennast litt stille-før-stormen ut, men den stemninga tillat eg. eg vart overraska over kor flink eg var til å jobba med skule igår, og eg elskar når eg klarer å overraska meg sjølv positivt. tipsa dykkar kjem så godt med for ein smånervøs sjel, at de anar ikkje.

når eg har lesepause lagar eg grøn te i støypejernskanna mi (som held alt varmt så lenge) og les i «en gatekatt ved navn bob». kattar, te og tanken på at eg er ferdig med nest siste eksamen imorgen klokka elleve, fiksar det meste just no. og litt sjokolade, då.

7 thoughts on “ro.

  1. Så fint å lese! Jeg har siste ordentlige eksamen på fredag, og ble ferdig med den første i går. Så gjenstår litt oppgave til januar, men da er forhåpentligvis nervene helt borte. I dag leser jeg hjemme i pysjbukse med kanner med te og pledd og lys.

  2. For en super fin blogg du har! Og vi har så mye til felles. Jeg har budd i Freiburg også, og jeg elsker elsker elsker Sigur Rós. Desverre har de aldri spilt i Brasil. Jeg bladde gjennon arkivet ditt og så at du pleide å skrive på bokmål, men nå skriver du på nynorsk. Jeg prøver å gjøre det samme, men det er så vanskelig å lære meg nynorsk ordentlig når jeg bor i Brasil. Jeg har alltid likt nynorsk bedre, men da jeg var utvekslingsstudent i Norge hadde jeg ikke noe valg: jeg måtte lære meg bokmål, selv om jeg bodde i en nynorsk kommune. Når jeg flytter tilbake dit neste år, vil jeg virkelig prøve å skrive på nynorsk. Er det rart for en utlending å gjøre det? haha

    • tusen takk for fine ord, marcela. har du óg budd i freiburg? morosamt! eg har merkeleg nok (tykkjer eg) hatt bokmål på vidaregåande, og der eg kjem ifrå hatar alle nynorsk meir enn ellers. det er så synd. og eg elskar nynorsk. eg har framleis bokmål som mitt hovudmål, men har for det meste blogga og skrive dikt på nynorsk. eg tykkjer det er fint med begge. eg kan godt forstå at du måtte læra bokmål, sidan det jo er hovudparten av noreg som har det som skriftspråk, men du burde absolutt læra deg nynorsk óg! bøker er fine til det. og nei, du er ikkje rar som vil gjera det, du er berre fin! ❤

  3. Tipsene kom til nytte for meg også. Takk, folkens!
    Jeg tilater nok meg selv FOR mange pauser, men, Tilfluktsrommet skrev så fint at: «Man skal ikke bare kunne ting og huske pensum, det aller viktigste er jo at man er fysisk skjerpet og har overskudd og sånn ellers også. Det er som idrett, man må fokusere på øvelsene, på det konkrete man jobber med her og nå, hva man kan få ut av oppgaven man har foran seg, hjelpemidlene man har og det man har av fornuft og klokskap og vage minner av pensum. Og så må man drite i om man tror man er klar for utfordringen man har fått, hvordan man tror karakteren blir, og alt sånt».

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s