å morra.

semi-desk.då eg var på ísland, bytta me ut verbet å prokrastinera med å morra, fordi ein jo ventar med å gjere ting til neste morgon. nett no kjenner eg trongen til å eta sjokolade, baka muffins, lesa i boka eg held på med, sjå på gamle qi-episodar, rydda og sitja og sjå på svære bokhyller og fine heim på pinterest, sjølv om eg har arbeid å gjera. eg vil så gjerne veta; kva er dykkar beste tips for å få ting gjort?

8 thoughts on “å morra.

  1. Bestem deg for det på forhånd. Sett deg et klokkeslett når du skal begynne og bare begyn. Tenk at når du er ferdig kan du gjøre alt det du har lyst til med god samvittighet.
    Last ned Selfcontrol appen, den skrur av nettet for deg i et valgt tidsrom. Da slipper du den forstyrrelsen mens du jobber 🙂

  2. eg skriv alltid lister. har ei lita moleskinebok, og kvar morgon skriv eg i boka dei viktige tinga eg må gjere. når alt det er kryssa ut, kan eg nytte tida til kaffidrikking, strikking og andre kjekke ting!

  3. Så fint med en liten islandsk-leksjon, jeg liker «å morra» bedre enn prokrastinere. Dessverre er jeg dronningen av å kaste bort tid, men jeg vet med meg selv at det ofte er fordi jeg ikke setter en klar plan for dagen. Når jeg skriver lister med bokser som er veldig fristende å krysse ut, går det litt lettere. Og som personen over her sier, selfcontrol er magisk! Om du ikke har mac, bare skru av wifi-knappen. Hurra for å lure seg selv til å jobbe.

  4. å, eg ber om orsaking! «å morra» var noko eg og nokre andre språkstudentar fann på, ikkje noko som er islandsk! og ja, selfcontrol var kjempebra! ein klar plan har også hjulpet meg.

  5. gå en tur i skogen først, skru av internett når man kommer hjem, lag en god kopp te eller finn noe annet man liker – kjør på! viktig med små pauser og belønninger.

  6. Har aktivt gått inn for å bruke det nye ordet «å morra» og jeg får gode tilbakemeldinger på det. Nokon burde ta det opp med Sylfesten ein dag. Skal lytte aktivt på radioen søndagene fremover!

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s