ìsland.

víðey.
víðey.
víðey.
barnafoss.
lupin landscape.
national day in reykjavík.
hallgrímskirkjan.
idag kom eg til å tenkja på island, og vart brått litt tom for ord der eg fant meg sjølv i eit stor sakn. ein dag dreg eg tilbake. ennsålenge har eg den lille prinsen på islandsk eg kan bryne meg på.

21 thoughts on “ìsland.

  • kor på island skal du? eg har for det meste vore i reykjavik og litt rundt. det er mange fine kafeer i reykjavik, og dei er ikkje vanskelege å finne. gló er òg ein plass du burde ete på! fantastisk mat.

   • Skal til Reykjavik 🙂 Så om du har skrevet noen tips i innlegg eller har flere tips så blir jeg glad 🙂 Skal notere meg Gló.

 1. Var på Island da jeg var rundt 12 og har siden den gang ønsket meg tilbake. Litt fordi jeg ikke husker så veldig mye, men mest fordi det jeg husker er så himla fint.

 2. Hei :)! Jeg har tenkt å søke sommerkurs på Island (nordkurs), og hvis jeg har forstått det rett, så har du vært med på det? Har noen spørsmål angående det: 1) Hvordan var undervisningen? Var det vanskelig? Hvordan fungerte opplegget og hva lærte dere? Gikk eksamen greit? 2) Det står du får mye dekket, men er det mye å betale selv? 3) Gikk det fint å bo med andre (hvis du gjorde det), og hvordan var de du reiste/hadde undervisning med?

  Jeg vet jo ikke om jeg kommer med, jeg går f.eks. ikke rent nordisk studie, men tar nordisk litteratur som fordypningsfag på estetiske studier. Litt usikker på om de godkjenner det. Er også bare 8 norske plasser. Jaja, søker uansett! Dette ble en lang melding, men det hadde vært supert hvis du tok deg tid til å svare 🙂

  • hei! nordkurs tykkjer eg absolutt du burde søkje til! det er ein fantastisk moglegheit. ok, så til svara: 1) undervisninga var vanskeleg, men så var eg på «vanskeleg»-gruppa. det var ei «nybyrjar»-gruppe òg, som eg ikkje heil veit korleis eg ikkje kom på, men der var det litt lettare visstnok. eg kan nok ikkje fortelje om alt, men det var heimeoppgåver, lekser i ei oppgåvebok og lesing i lekse, oppgåver offentleg (som å ha ein samtale på kafé) osv. mykje forskjellig! eksamen gikk veldig bra! 2) me fekk 12.000 NOK (that’s right!) i stipend, og det skal dekka fly tur/retur, leie av bolig, pensumbøker, og det held også til mat. handler du ikkje utanom, rekk det lenger enn langt! 3) det gjekk fint å bu med andre! eg hadde eit veldig stort rom med bad for meg sjølv, også hadde me kjøkken ilag. nokon budde i eit lite hus, me budde på eit slags vertshus. folk var veldig forskjellige, og det er alt frå folk frå færøyene til danmark, sverige og finnland. det kjem jo heilt an på kva slags menneske ein er, men det er fint å ha nokon som går gjennom same erfaringa, for det er ganske ukjend noko av det å snakka/læra seg islandsk. eg har fått nye vener etter kurset!

   eg gjekk miljø- og naturressursar når eg søkte (og det går eg enno), og var einaste som var der som ikkje hadde noko språkbakgrunn. det var morosamt, men eg merka at det var ein del fonetikk og slikt eg måtte læra meg ekstra. men det gjekk fint, og eg gjorde det veldig bra på eksamen sjølv om eg ikkje dreiv med språk. det du tar høyraste meir enn nok ut! no problem. eg skreiv i søknaden at eg hadde hatt eit år med studie i tyskland på utveksling og likte språk, kanskje det spelte inn? søk uansett! du kjem ikkje til å angre! det er heilt fantastisk, og du får to fine turer i helgane, fantastiske lærarar og ja.. alt vel. sei ifrå hvis du kjem med! vonar du fekk nokre svar her. 🙂

 3. Island! Dit har jeg hatt lyst å reise helt siden vi hadde et geografiprosjekt om Reykjavik en gang på barneskolen. Det virker så vakkert!

 4. Hurra for at eg kom over den flotte bloggen din! Og hurra for at eg fann dette innlegget. Eg lengtar attende til Island og skulle verkeleg ynskje at eg var flinkare til å øve meir på islandsken. Takk for alle fine islandsminne.

  • hihi, så fint sagt! eg har diverre ikkje sett noko på islandsken.. og har iallfall ikkje tid no som eg er i innspurten på masteroppgåve! men eg har lyst til å klare å lese ei bok (eg kjøpte jo ei i reykjavìk) og forstå det som vert skrive.. lettare sagt enn gjort for min del, trur eg! saknar reykjavìk, altså.<3

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s