valdres og skógafjall

valdres september kvart år prøver me å få til minst ein tur til valdres, der sambuaren har ei mormor og der det er ein støl me kan bu på. hausten kjem alltid tidlegare til valdres, og me blir stadig overraska over kor mange haustfargar som er ute. vakkert. valdres september
me gjekk tur. ikkje nokon «topptur» denne gonga, men langs ein liten grusvei. det var så definitivt bra nok. også kan ein ta avstikkere der ein vil. lufta er så frisk, og det er berre ljoden av bekkar og rasling frå små dyr i buskane.
valdres september det var òg her eg vart ferdig med min skógafjall! dette er eit design av dianna walla, som eg har møtt med tidlegare og som er er SÅ fan av. snakk om flink designer og blogger og generelt superbra person. eg brukte léttlopi, slik ho gjorde. den einaste fargen eg ikkje hadde i garnlageret mitt var den sellerigrøne i midten. bortsett frå den lysegrå fargen på toppen, er fargane mine litt annleis frå originaldesignet. akkurat nok til å passa meg betre. det er så mykje bra med denne, og sjølv om eg endte opp med å strikka ein storleik mindre enn eg skulle fordi eg såg feil i oppskrifta, passar den så fint! snakk om flaks. det blir definitivt fleire gensere i léttlopi, og gjerne fleirfarga med mønsterstrikk. så gøy å strikke! den vart dampa ved å varma vann i ein gamal tekjele på gasskomfyren, for så å ha eit fuktig kjøkenhåndkle under. det gjorde verkeleg susen! gøy å dampe eit plagg for første gong på denne måten. valdres september
så her er me, ved stølen der me overnatta, i gensere eg har strikka. han i tømmerhoggergenseren, eg i flunkande ny skógafjall. er det rart eg smiler?

12 thoughts on “valdres og skógafjall

  1. Hei!
    Så utrolig fin genser- jeg har funnet oppskriften på nett- men på engelsk😊. Du har den ikke tilfeldigvis på norsk- eller om du vet om det kan skaffes.
    Hilsen Eldrid🌲

    • hei eldrid! og takk for det! ❤ eg trur den berre finnst på engelsk til no, men eg tykkjer eg høyrde rykter om at den skal oversettast til norsk og. så følg med på ravelry-sida! 🙂

  2. Jeg har kosa meg med strikking og postcasten (et nytt bekjentskap) nesten hver ettermiddag siden jul, veldig trivelig og ikke minst inspirerende. Denne genseren er noe av det fineste jeg har sett på lenge.

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s