fargar for auget


i det siste har det å strikka med ordentleg ubehandla sauete ull vore min favoritt. og det trur eg ikkje kjem til å endre seg i nærmaste framtid, for å kunne kjenne på ull som materiale frå sauen og setje pris på alle dei gode eigenskapene til ull er (g)ull verdt! dette hespet fekk eg i eit garnbytte (såkalt «yarn swap») med sjølvaste melody. ho har ein ekstremt gjennomført og vakker estetikk i alt ho lagar. garnet eg fekk var «hobbywool» frå latvia, latvisk ull som ser ubehandla ut. perfekt! eg likte spesielt godt dette naturkvite og nesten kittfarga hespet eg fekk. ser det ikkje flott ut nøsta opp? slikt kan eg glede meg over i laang tid. eg la opp til ein bitteliten begynderjakken.
untitled (6 of 32)
men eg skulle eigentleg snakka litt om fargar. for etter å ha lese «farvel, ting» sit eg att med kjensla at naturfargar er meir behageleg for auget. og eg trur det er rett, sjølv om sterke fargar gjer meg glad (spesielt dei blå og grøne). eg har litt lyst til å peila meg inn mot meir naturlege tonar av fargane eg vil strikka med. fargar som finnst i naturen rundt meg, her. den rustrosa genseren er kanskje ikkje eit eksempel på det (dette er «klassisk genser» frå pickles, for dei som vil vita), men eg tykte fargekomboen var interessant. og så har eg ein tendens til å lika rosa som ikkje er heilt rosa. dei mellomfargane. inni der ein plass, midt i mellom, der ligg eg.

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s